Författaren Patrik Sjöberg är öppen. Skrivandet är ett sätt för honom att bearbeta sitt eget liv och på samma gång göra skillnad i andras. Han är en alldeles egen röst som bryter tystnaden och en människa som vill göra skillnad. Han har en berättelse som berör, inspirerar och förändrar. Alla kan läsa Patrik Sjöberg.

“Jag ber bara om att få leva mitt eget liv. Jag ville aldrig vara ett föredöme.”

Diego Armando Maradona

Med den lånade meningen inleder Patrik Sjöberg sina memoarer Det du inte såg. Orden kommer från en människa som alltid har gått sin väg och levt sitt eget liv. Han har också en helt egen historia att berätta.

Boken: Det du inte såg

2011 debuterade Patrik Sjöberg som författare med Det du inte såg. Memoarerna skakade en hel nation. I boken väljer Patrik att för första gången berätta om de sexuella övergrepp som han utsattes för av sin tränare och styvpappa Viljo Nousiainen. Plötsligt fick många av karriärens stormiga löpsedlar en ny innebörd. En människas agerande fick en logisk förklaring och till bilden av den rebelliske Patrik Sjöberg adderades fler dimensioner.

Men boken blev inte bara omskriven för sina avslöjanden utan hyllades också av kritiker. Den är underhållande men har samtidigt någonting viktigt att berätta. Den beskrivs som någonting helt annat än glättiga och ytliga redogörelser av en framgångsrik karriär. Allting finns där, såväl dråpligheter och intressanta scener ur idrottskarriären som de sexuella övergreppen som skulle komma att prägla Patriks liv. Berättelsen, som Patrik förmedlar tillsammans med Markus Lutteman, är välskriven och väldokumenterad, ärlig och naturlig. Orden såväl underhåller och roar som berör, inspirerar och förändrar.

Skrivandet har med åren blivit ett sätt för Patrik att både berätta och bearbeta sitt liv, men inte minst göra skillnad för andra. Det gör honom väl värd att läsa. För alla. Debuten blev en succé och tillsammans med Markus Lutteman jobbar Patrik just nu på nya, spännande bokprojekt.

Boken: Det du inte såg

"Det har aldrig varit svårt att tycka något om Patrik Sjöberg. Jag har heller aldrig haft svårt att tycka om honom. Nu borde alla läsa om honom."
— Johan Esk, Dagens Nyheter

Du hittar och kan beställa boken här:

Adlibris Bokus